Ben je van plan om binnenkort een waterontharder te kopen? Dan is het belangrijk dat je met een aantal zaken rekening houdt. Er zijn namelijk verschillende soorten waterontharders en welke type het best in je huishouden past, is afhankelijk van een aantal factoren. Onderstaande tips helpen je alvast op weg!


Welke waterontharder ben ik nodig? 

Hou rekening met de grootte van je gezinOm de juiste waterontharder te kiezen, moet je rekening houden met de grootte van je gezin. Een waterontharder werkt het best als die op de samenstelling van je gezin is aangepast. De juiste ontharder is dus gebaseerd op de samenstelling van je gezin dit heeft weer invloed op het jaarlijks water verbruik.           

5 tips voor het kopen van een waterontharder | LBM Waterontharders

Waar ga je de waterontharder plaatsen?

Een tweede punt waarmee je rekening moet houden is waar je de waterontharder wilt gaan plaatsen. Dat is namelijk mogelijk op verschillende plaatsen, zolang er een watermeter in de buurt is. Zo kan een waterontharder bijvoorbeeld geplaatst worden in de meterkast, waterput, bijkeuken, trapkast of garage. Kijk eerst naar wat bij jou de mogelijkheden zijn en wat voor jou de beste keuze is. Afhankelijk daarvan kan je de juiste waterontharder kiezen, want de verschillende apparaten zijn ontworpen voor specifieke ruimtes. Wat ook belangrijk is om te kijken of je bij de plaats waar je de waterontharder zou willen vandaaruit de watermeter te bereiken valt

Magnetische waterontharder?

Een magnetische waterontharder, ook wel waterontharder magneet genoemd, is een apparaat die je plaatst op je waterleiding. Het idee van een magnetische waterontharder is dat het voorkomt dat in water opgeloste deeltjes zich combineren met carbonaat. Zodra die twee delen zich combineren, dan ontstaat er kalksteen. Een waterontharder magneet zou dus, net als de traditionele waterontharder, ervoor moeten zorgen dat het kalk uit je water wordt gehaald. Echter is dit bewezen dat het magnetische veld niet als betrouwbaar word ervaren, wij geven daarom de voorkeur aan een waterontharder met harscillinder zodat het kalk echt word ontrokken uit het water.

5 tips voor het kopen van een waterontharder | LBM Waterontharders

Kwaliteit of prijs?

Als je een waterontharder moet kiezen, dan zal je voor veel keuzes staan. Zo zal je bijvoorbeeld moeten kiezen of je voor een simplex of een duplex model kiest. Als je opzoek bent naar de goedkoopste optie, dan kies je het best een simplex model. Maar je moet er wel mee rekening houden dat het resultaat van een duplex model veel hoger ligt. Een duplex model heeft daarnaast ook minder onderhoud nodig en dat bespaart je heel wat ongemak.

Het verschil tussen simplex en duplex word in onze andere blog uitgelegd.

Met of zonder stroom?

Je zult ook kunnen kiezen tussen een waterontharder op stroom of een die werkt zonder stroom. De keuze is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, maar je moet wel weten dat een waterontharder op stroom beschikt over een ontsmettingsmodule weinig tot geen druk verlies heeft en inzicht in het waterverbruik. Een waterontharder zonder stroom heeft daarin tegen wel drukverlies en beschikt niet over een ontsmettingsmodule.
Zo zie je maar, het is niet zo simpel om de juiste waterontharder uit te kiezen en het is belangrijk dat je de juiste keuze maakt, want je wilt natuurlijk dat het zuiveren van je water zo goed mogelijk gebeurt. Op die manier voorkom je veel problemen in huis! Bij de aanschaf van een waterontharder kan je dus best rekening houden met bovenstaande punten.

Waarom LBM Waterontharders

  • 15 jaar garantie op de Waterontharders
  • 30 jaar garantie op de hars
  • Snelle levering 
  • Lange levensduur van onze Waterontharders
  • Zelfmontage mogelijk
  • Vakkundige installatie
  • Advies op maat
  • Montage binnen 2 weken
Bekijk alle waterontharders
 
Button