Stilstaand water

Bacteriën gedijen goed in stilstaand water. In de meeste gevallen is een verhoogde bacteriegroei te wijten aan stilstaand water. Tijdens langere afwezigheid zoals vakanties kunnen deze bacteriën groeien in de harscilinder. Op zo’n moment is het toch een veilige gedachte als je aangeschafte waterontharder hier meerdere oplossingen voor heeft. Zo beschikken onze waterontharders over een ontsmettingsmodule en een vakantieregeling.

Werking ontsmettingsmodule

De ontsmettingsmodule maakt door middel van electrolyse chloor aan uit regeneratiezout tijdens een deel van het regeneratieproces. Dat betekent dat de harskolom tijdens iedere regeneratie ontsmet wordt en iedere vorm van bacteriegroei is uitgesloten. De aangemaakte chloor verdwijnt naar de afvoer en kan nooit in uw drinkwater terecht komen.

Minder onderhoud

Waar een conventionele waterontharder, ook op advies van het waterleidingbedrijf, vanwege besmettingsgevaar van de harskolom minimaal ieder jaar onderhoud nodig heeft, is dit bij ons slechts eenmaal per twee jaar nodig. Doordat de harskolom geregenereerd worden via de ontsmettingsmodule, is er geen kans op besmetting en vervuiling.
Naast de zekerheid van kalkvrij en bacterievrij drinkwater geeft dit een grote besparing op de onderhoudskosten.

Vakantieregeling

De vakantieregeling is doorontwikkeld vanuit de ontsmettingsmodule. Het verschil met de ontsmettingsmodule is dat de waterontharder met een vakantieregeling automatisch spoelt tijdens lange afwezigheid van de gebruiker en daarbij geen zout verbruikt. Door de combinatie van de ontsmettingsmodule, en de vakantieregeling (zonder zout) hebben bacteriën geen schijn van kans! U kunt bij de vakantieregeling zelf een datum aangeven wanneer u van huis bent en een datum aangeven wanneer u verwacht weer thuis te zijn, dan zorgt de waterontharder zelf dat er geen stilstaand water ontstaat en er preventief spoelingen worden uitgevoerd. 

Waarom LBM Waterontharders

  • 15 jaar garantie op de Waterontharders
  • 30 jaar garantie op de hars
  • Snelle levering 
  • Lange levensduur van onze Waterontharders
  • Zelfmontage mogelijk
  • Vakkundige installatie
  • Advies op maat
  • Montage binnen 2 weken
Bekijk alle waterontharders
 
Button