Er zijn meerdere redenen om voor een waterontharder te kiezen. Een van deze redenen is dat de kwaliteit van het drinkwater verbetert, het water is zachter, bevat minder kalk en is lekkerder van smaak. Een andere belangrijke reden om voor een waterontharder te kiezen is dat waterontharders milieuvriendelijk zijn. Er zijn verschillende redenen waarom een waterontharder goed is voor het milieu, zoals energiebesparing, verminderde CO2-uitstoot en minder gebruik van schoonmaak producten.

Heeft u hard water door uw leidingen stromen, dan verbruikt u op de lange termijn meer energie dan met zacht water. Hard water veroorzaakt namelijk kalkaanslag in de leidingen, waardoor deze dicht kunnen slibben. Hierdoor wordt er minder warmte afgegeven aan de verwarmingselementen, waardoor u meer energie moet verbruiken om dezelfde warmte te kunnen genereren. Heeft u zacht water, dan heeft u dit probleem niet meer. Dit komt doordat zich minder kalkaanslag in de leidingen vastzet, waardoor deze beter en langer blijven werken. Met deze energiebesparing draagt u dus bij aan een beter milieu.

Er zijn mensen die zeggen ja maar de waterontharder verbruikt zout en dit word vervolgens gebruikt om de hars te spoelen en dit zoute water verdwijnt in het riool. Dat klopt maar onthardingszout is niet schadelijk voor het milieu. Voor het spoelen van de harscilinders in een waterontharder wordt natriumchloride gebruikt, oftewel keukenzout. Zout is een natuurproduct dat wordt gewonnen uit de bodem en is niet schadelijk voor het milieu.

Tuurlijk tijdens de regeneratie verbruikt u water wat vervolgens in de afvoer belandt dit kunt u zien als waterverspilling maar dit weegt niet op tegen de problemen van de kalkaanslag. En de uiteindelijke milieubelasting van apparaten die veel meer stroomverbruik zullen krijgen.

Waarom LBM Waterontharders

  • 15 jaar garantie op de Waterontharders
  • 30 jaar garantie op de hars
  • Snelle levering 
  • Lange levensduur van onze Waterontharders
  • Zelfmontage mogelijk
  • Vakkundige installatie
  • Advies op maat
  • Montage binnen 2 weken
Bekijk alle waterontharders
 
Button