Waarom is het nodig om water te ontharden?

Om deze vraag te beantwoorden kun je naar de hardheid van je water kijken. Dit geeft aan en is te vinden op de site van het drinkwaterbedrijf van de gemeente waarin je woont. Van 8-14 dH wordt het water meestal gezien als vrij hard. Vanaf 3 dH is er sprake van kalkaanslag, dan is een waterontharder aan te raden. Maar alleen de cijfertjes vertellen niet het hele verhaal.

Duurzaamheid waterontharder

Met een waterontharder bent u uiteraard minder chemische middelen nodig voor bijvoorbeeld uw sanitair kalkvrij te houden. Maar ook bent u veel minder shampoo en toebehoren nodig, al uw huishoudelijke apparaten die water nodig hebben gaan langer mee wat resulteert in een duurzaam leven.

Weldaad voor huid of haar

Problemen met je huid of haar kunnen ontzettend storend zijn en de oplossing is vaak moeilijk te vinden. Hoe veel middelen je ook gebruikt het wondermiddel is nog steeds niet gevonden. Daarnaast helpen al die maskers en shampoos je ook maar niet verder. Herkenbaar? Dan kan zachter water misschien een handje helpen. Kalk droogt het haar en de huid uit. Aangezien zacht water minder kalk bevat, helpt dat bij huidproblemen. Als alle andere middeltjes je eczeem of droog haar nog niet voldoende hebben geholpen, dan maakt de waterontharder een groot verschil voor je. Zo bespaar je jezelf veel producten en krijg je eindelijk wel resultaat.

Apparaten die stuk gaan

Als je twijfelt of je geld uit wilt geven aan een waterontharder, denk dan ook eens aan al je andere huishoudelijke apparaten. Die zijn ook niet goedkoop, zelfs een koffiezetapparaat kost al snel honderd euro of meer, maar toch zie je die gewoon als noodzakelijk goed. Deze apparaten gaan ook wel eens stuk en dan koop je weer een nieuwe. Maar het constant vervangen, ontkalken of repareren van je apparaten is erg vervelend en loopt bovendien enorm in de papieren. Als je hier veel last van hebt, dan is een waterontharder een veel betere investering op lange termijn.

Besparing op de energierekening door een waterontharder

Door de kalk in hard water beschadigen de verwarmingselementen in je apparaten. Hierdoor heeft je apparatuur meer energie nodig om water te verwarmen. Naast dat ze hierdoor sneller stuk gaan, kost dit je ook veel meer geld aan energie. Door dit probleem aan te pakken met een waterontharder moet je wel een keer investeren maar op lange termijn is dit veel voordeliger. U zult begrijpen als aangekoekt kalk in uw leidingen zich ophopen waardoor uw leidingen een doorlaatbaarheid krijgen kleiner als een rietje uw cv ketel enorm veel moeite moet doen wat resulteert in een hoog energie verbruik.

Heb ik een waterontharder wel nodig?

Als je nog steeds je twijfels hebt, neem contact met ons op om je vragen te stellen. Wij kunnen je alles haarfijn uitleggen. Neem daarna gerust alle tijd om nog na te gaan of het voor jou nodig is. Zo raden we je aan om ook eens onze blog door te nemen hier krijgt u heel veel vragen beantwoord.

Waarom LBM Waterontharders

  • 15 jaar garantie op de Waterontharders
  • 30 jaar garantie op de hars
  • Snelle levering 
  • Lange levensduur van onze Waterontharders
  • Zelfmontage mogelijk
  • Vakkundige installatie
  • Advies op maat
  • Montage binnen 2 weken
Bekijk alle waterontharders
 
Button