Een waterontharder heeft zeer veel voordelen. Maar als je een apparaat voor water ontkalken overweegt, wil je natuurlijk ook graag weten wat de mogelijke nadelen zijn.

We kunnen je al meteen geruststellen veel nadelen heeft een waterontharder eigenlijk niet meer. Er zijn nog bepaalde vooroordelen, want vroeger hadden dit soort waterfilters nog een aantal nadelen, waarvoor inmiddels al de nodige oplossingen bestaan. We zetten de belangrijkste op een rij:

De smaak van kalkvrij water

Een waterontharder haalt opgeloste kalk uit leidingwater. Het resultaat is zacht water, waardoor je geen kalkaanslag meer hebt wat resulteerd in een langere levensduur van al uw huishoudelijke apparatuur.

Toch is er een nadeel aan zacht water, het smaakt een beetje anders dan hard water. Al hoeft dat zeker geen probleem te zijn, aangezien de smaak snel went. Veel mensen vinden zacht water na verloop van tijd juist lekkerder maar er zijn ook mensen die toch niet aan de smaak kunnen wennen.

Voor deze mensen hebben wij het waterfilter die de geur en de smaak van het water neutraliseert zodat ook deze mensen kunnen genieten van een glas water.

De prijs van een waterontharder

Een waterontharder heeft natuurlijk een prijskaartje maar de hoogte hier van valt bij LBM Waterontharders hard mee. Wij bieden verschillende soorten waterontharders in verschillende prijscategorie├źn. Maar het blijft een flinke investering.

Daarnaast moet je rekening houden met de kosten voor het zoutverbruik. Ook hier kunnen we je geruststellen onze toestellen van behoren tot de zuinigste op de markt. Door zijn slimme volume sturing weet de waterontharder exact wanneer een spoeling plaats moet vinden wat resulteerd in een zuinig zoutverbruik.

Een waterontharder kan ook geld besparen. Zo hoef je minder shampoo, zeep en wasmiddel te kopen, aangezien deze producten met zacht water beter schuimen en dus ook beter werken. Daarnaast hoef je geen antikalkproducten te kopen, want kalkaanslag is verleden tijd met een waterontharder in huis. En niet te vergeten de reparatie/onderhouds kosten aan uw apparatuur zoals wasmachine, vaatwasser, cv ketel, koffiemachine etc.

De ruimte die een waterontharder nodig heeft

Mensen die klein wonen denken vaak dat er geen mogelijkheid is om een waterontharder te laten plaatsen. Wij hebben zeer compacte modellen met externe zoutvatten waardoor die makkelijk te plaatsen is in een meterkast of kruipruimte.

Ook hebben wij waterontharders die geen stroomvoorziening nodig hebben en geen afvoer wat

 

Waarom LBM Waterontharders

  • 15 jaar garantie op de Waterontharders
  • 30 jaar garantie op de hars
  • Snelle levering 
  • Lange levensduur van onze Waterontharders
  • Zelfmontage mogelijk
  • Vakkundige installatie
  • Advies op maat
  • Montage binnen 2 weken
Bekijk alle waterontharders
 
Button