Hoe ontstaat er een lage waterdruk in uw leidingen, leidingwatermaatschappijen horen minimaal 19 liter water per minuut aan te leveren bij een druk van 2 bar. Omgerekend is dit 1.1 kuub per uur. Het punt waarop dit gehaald moet worden is kort na de watermeter. Een etage hoger is de druk dus al een stuk lager. Daarnaast hebben we de laatste jaren droge zomers gehad waardoor het waterverbruik is gaan toenemen. Het resultaat is dat de druk hierdoor automatisch afneemt. Je zou verwachten dat de leidingwatermaatschappijen op deze momenten snel de druk verhogen. Helaas is het tegendeel waar. De leidingwatermaatschappijen gaan tijdens droogte dan juist de druk nog meer verlagen om er voor te zorgen dat er op deze momenten tot wel 30 % minder water wordt gebruikt. Dit merk je als consument!

Een lage druk en een daarbij horend zwakke straal word als vervelend ervaren, vooral als u meerdere tappunten open heeft staan werkt uw nieuwe regendouche niet naar behoren u staat te trillen onder de douche omdat er vrijwel geen straal uit komt vervelend maar gelukkig is er een oplossing voor.

Hoe zorg ik voor meer waterdruk?

De oplossing is een drukverhoger
Met een drukverhoger is dit probleem direct opgelost. De beste drukverhoger is een frequentiegestuurd  en wordt geplaatst tussen de waterleiding en voor de waterontharder. Het systeem werkt gewoon op netstroom(230V). De inkomende waterdruk ongeveer 2 bar wordt vervolgens omgezet in een constant gewenste waterdruk van 3, 4 of 5 bar. Doordat de drukverhoger ook voor je CV ketel geplaatst wordt geldt dit zowel voor warm als koud water. Je kunt hierdoor altijd genieten van een heerlijke warme douche met volop water. Eigenlijk merk je overal waar je water gebruikt dat je een hogere druk hebt. Het voordeel van een frequentiegestuurde drukverhoger is dat deze alleen in bedrijf gaat wanneer nodig dus als u geen water verbruikt staat die niet aan te brommen.

Profiteer nu van onze combideal
De aanschaf van een waterontharder is natuurlijk het moment om ook een drukverhoger aan te schaffen. Door de combinatie met de waterontharder kunnen we het systeem zonder extra montagekosten plaatsen en wordt alles netjes op elkaar afgestemd en vakkundig gemonteerd.

Waarom een frequentie gestuurde drukverhoger?

Een frequentie gestuurde drukverhoger verbruikt 6x minder stroom als een traditioneel hydrofoorsysteem. Een frequentiebesturing zorgt er voor dat de pomp langzaam opstart en gaat draaien naar waterbehoefte. Dus soms draait deze maar op 10%, soms op 60%. Als er volop water wordt gevraagd zal hij op toeren naar 100% draaien. Een frequentie gestuurde pomp zorgt ook voor stroombesparing en een verlengde levensduur. Onze nieuwe Pedrollo DG Ped is uitgerust met een frequentiegeregeld systeem.

Wij hebben twee soorten drukverhogers in ons assortiment. Onze drukverhogers zijn allemaal frequentie gestuurde de DAB Esybox en de Pedrollo wat is nu het grote verschil tussen deze 2 systemen. De Pedrollo is stiller, compacter maar vooral gemakkelijker in gebruik. Voor jou als eindgebruiker is het erg gemakkelijk om de druk te verhogen of te verlagen door + en – knop in tegenstelling tot de Dab drukverhogers.

Waarom LBM Waterontharders

  • 15 jaar garantie op de Waterontharders
  • 30 jaar garantie op de hars
  • Snelle levering 
  • Lange levensduur van onze Waterontharders
  • Zelfmontage mogelijk
  • Vakkundige installatie
  • Advies op maat
  • Montage binnen 2 weken
Bekijk alle waterontharders
 
Button