Het drinkwater in Nederland is niet zo gezond als we denken. Tussen de 100.000 en 200.000 huishoudens heeft bijvoorbeeld te veel lood in het kraanwater. Bovendien bevat ons kraanwater vaak nog medicijnresten, chemicaliën, PFAS en andere metalen.

Ons waterfilter is uitvoerig getest en haalt deze stoffen uit het water, zodat jij en je gezin kunnen genieten van veilig en goed smakend kraanwater. En dat gewoon thuis! 

Restanten in ons drinkwater zouden geen schadelijke gevolgen hebben, Maar onderzoek toont aan dat hier op lange termijn niks van bekend is. Steeds vaker hoor je berichten over medicijnresten en andere verontrustende zaken zo kunnen er bijvoorbeeld bacteriën in het water ontstaan die resistent zijn tegen antibiotica, wat als gevolg kan hebben dat mensen op den duur ook resistent worden tegen antibiotica. Wij gaan hier geen gezondheidsrisico's aan linken, de restanten zitten in een erg lage concentratie in ons drinkwater zo dat dit geen gevaar heeft voor de gezondheid. Wel is de verwachting dat het medicijn gebruik in de toekomst zal toenemen waardoor die concentraties de veiligheidsnormen zal overschrijden. Waarom wachten en risico nemen als u zelf voor gezond drinkwater kunt zorgen? 

Het Water Filter bevat een speciale zilvercoating met koolstof die bacterie dodend en absorberend werkt. Als het drinkwater in contact komt met dit speciale materiaal worden de vervuilende stoffen geëlimineerd. Het filter verbeterd de smaak en neutraliseert de geur en verzamelt schadelijke stoffen. Kortom u bent verzekerd van zuiver en veilig drinkwater, het filter is makkelijk te monteren op uw hoofdleiding achter de watermeter en voor uw waterontharder. Ook bij de aanschaf van een waterontharder in combinatie met het waterfilter zorgt het waterfilter voor een langere levensduur van uw waterontharder.
Het Waterfilter filtert de volgende stoffen:

 

Kleurstoffen

Chloorverbindingen

Bacteriën 

Asbest

Pesticides

Antibiotica

Metalen (zoals lood)

Onderzoek van het RIVM toont aan dat deze stoffen weliswaar in een kleine concentratie voorkomen in ons leidingwater. Deze kunnen dan ook niet als schadelijk worden bestempeld, echter zijn de gevolgen op langere termijn nog onbekend. De verwachting is dat het gebruik van geneesmiddelen zal toenemen in de toekomst, hierdoor zullen de veilig concentraties in het leidingwater overschreden worden.


Waarom LBM Waterontharders

  • 15 jaar garantie op de Waterontharders
  • 30 jaar garantie op de hars
  • Snelle levering 
  • Lange levensduur van onze Waterontharders
  • Zelfmontage mogelijk
  • Vakkundige installatie
  • Advies op maat
  • Montage binnen 2 weken
Bekijk alle waterontharders
 
Button