Stroomloze waterontharders 

Voordelen

 zijn ontwikkeld omdat vroeger niet overal een stopcontact aanwezig was. Vandaag de dag hebben huizen een veel betere stroomvoorziening. Ook is het aanleggen van een extra stopcontact gemakkelijker geworden.

 Stroomloze waterontharders worden nog wel eens gekozen vanwege de stroombesparing en het ‘duurzame’ imago. De stroombesparing bedraagt ongeveer € 3 op jaarbasis. 

Nadelen

 Doordat zowel het besturings- als het spoelmechanisme door waterdruk wordt aangedreven, loopt het drukverlies van stroomloze waterontharders op naarmate de waterafname stijgt. Als de waterontharder is aangesloten volgens de wettelijke richtlijnen, kan dit zelfs oplopen tot 1,6 bar. Bij sommige huizen is de waterdruk al minimaal (soms maar 1.5 bar), waardoor je maar weinig druk overhoudt.  Daarom is het noodzakelijk als u een stroomloze waterontharder aanschaft er een drukverhoger bij te nemen.

 Doordat stroomloze waterontharders niet beschikken over een ontsmettingsmodule kunnen bacteriën beter gedijen in stilstaand water. Tijdens langere afwezigheid zoals vakanties bestaat de kans dat bacteriën groeien in de harscilinder van een waterontharder als dit water stilstaat. Op zo’n moment is het een veilige gedachte als je aangeschafte waterontharder hier (meerdere) oplossingen voor heeft zoals een ontsmettingsmodule of vakantieregeling.

 Stroomloze waterontharders hebben geen beeldscherm. Wij noemen stroomloze waterontharders ook wel ‘blinde’ waterontharders. Er is geen inzicht in belangrijke gegevens zoals het aantal liters gezuiverd water, het aantal liters en  dagen tot de volgende regeneratie, het aantal regeneraties vanaf ingebruikname, het huidige waterverbruik etc. Inzicht in uw verbruik gegevens is vandaag de dag steeds belangrijker geworden hierdoor merken wij dat de vraag naar stroomloze waterontharders afneemt.

In het pekelreservoir van een stroomloze waterontharders staan twee zoutblokken van 4 kg in open verbinding met de harscilinders. Hierdoor kunnen zoute dampen voor zoutkristallisatie zorgen. Dit willen zeggen dat er zout aankoeking onstaat aan de binnen en buitenzijde van de waterontharder wat het proces niet ten goede komt. 

Elektrische waterontharder

Voordelen

 Bij elektrische waterontharders gaat tijdens de regeneratie bijna geen druk verloren. Ook tijdens gelijktijdige waterafname geven elektrische waterontharders veel minder drukverlies in vergelijking met stroomloze waterontharders. Dit komt omdat het besturings- en telmechanisme soepel wordt aangedreven door een klein elektromotortje. Bij een elektrische waterontharder bent u daarom in de meeste gevallen geen drukverhoger nodig wat weer bespaart in de kosten. Maar het is wel fijn als u op elk tappunt een goede druk heeft, als u meerdere tappunten open heeft staan tijdens bijvoorbeeld het douchen dan behoud u overal evenveel druk met een drukverhoger neem daarom even een kijkje in ons drukverhogers assortiment.

Drukverhogers

 Elektrische waterontharders hebben meerdere opties tegen stilstaand water zoals een vakantiemodus of ontsmettingsmodule. Er vindt dan volautomatisch een verversing plaats tijdens langere afwezigheid. Het water blijft hiermee vers en fris. Al onze waterontharders beschikken over een ontsmettingsmodule.

 Al onze waterontharders beschikken over een kleurendisplay met touchscreen zodat u altijd live inzicht heeft in uw waterverbuik, het aantal liters gezuiverd water, het aantal liters en  dagen tot de volgende regeneratie.

Kortom wij adviseren altijd te gaan voor een elektrische waterontharder mocht het in uw situatie niet mogelijk zijn dan is er altijd de mogelijkheid om onze Aqua Boost Descaler te installeren.

Waarom LBM Waterontharders

  • 15 jaar garantie op de Waterontharders
  • 30 jaar garantie op de hars
  • Snelle levering 
  • Lange levensduur van onze Waterontharders
  • Zelfmontage mogelijk
  • Vakkundige installatie
  • Advies op maat
  • Montage binnen 2 weken
Bekijk alle waterontharders
 
Button