Een magnetische waterontharder, ook wel waterontharder magneet genoemd, is een apparaat die je plaatst op je waterleiding. Het idee van een magnetische waterontharder is dat het voorkomt dat in water opgeloste deeltjes zich combineren met carbonaat. Zodra die twee delen zich combineren, dan ontstaat er kalksteen. Een waterontharder magneet zou dus, net als de traditionele waterontharder, ervoor moeten zorgen dat het kalk uit je water wordt gehaald. 

Waarom een waterontharder kopen?

Bijna ieder huishouden heeft wel te maken met kalk en kalkaanslag. Kalkaanslag ontstaat wanneer calcium- en magnesiumionen zich afzetten in jouw leidingwerk en huishoudelijke apparaten. Kalkaanslag heeft schadelijke gevolgen voor je huishoudelijke apparaten zoals je wasmachine, waterkoker, koffiezetapparaat, cv ketel etc. De verkalking kan er in het ergste geval voor zorgen dat er onherstelbare schade ontstaat aan deze apparaten. Daarnaast zorgt het er ook nog eens voor dat de apparaten minder efficiƫnt werken doordat kalk afzetting de doorstroming belemmert, waardoor je uiteindelijk hogere stroomkosten zult hebben omdat je apparaten meer moeite moeten doen. Onder andere om deze redenen kiezen vele mensen voor een waterontharder. Echter, wordt er vaak gekozen voor een magnetische waterontharder.

Wat is een magnetische waterontharder?

Een magnetische waterontharder, ook wel waterontharder magneet genoemd, is een apparaat die je plaatst op je waterleiding. Het idee van een magnetische waterontharder is dat het voorkomt dat in water opgeloste deeltjes zich combineren met carbonaat. Zodra die twee delen zich combineren, dan ontstaat er kalksteen. Een waterontharder magneet zou dus, net als de traditionele waterontharder, ervoor moeten zorgen dat het kalk uit je water wordt gehaald. Een magnetische waterontharder is wel een stuk goedkoper vergeleken met een traditionele waterontharder.

Hoe werkt een magnetische waterontharder?

Kalkdeeltjes in je water zouden door de magneet geen kans maken om zich te hechten. Echter, zodra je water weer stilstaat is dit effect weg en stroomt er alsnog weer kalk mee uit je kraan. Daarnaast zou een waterontharder magneet pas kunnen werken bij een voldoende sterk magnetisch veld van minimaal 500+ Gauss. Echter wordt dit niet altijd gehaald door de magneten in de handel. Bovendien zijn er verschillende onderzoeken gedaan naar de werking van magnetische waterontharders en meerendeel wijst uit dat magnetische waterontharders niet doen wat ze zouden moeten doen.Het bereik van het magnetische veld word in alle gevallen niet gehaald. De waterontharder magneet wordt op je waterleiding geplaatst en zou ervoor moeten zorgen dat kalk niet blijft plakken. Dit is echter geen oplossing, omdat kalk alsnog in je huishoudelijke apparaten, douche etc. komt, omdat de samenstelling van het water niet of nauwelijks wijzigt, waardoor je alsnog kalkaanslag blijft hebben.

Hoe werkt een traditionele waterontharder?

Een traditionele waterontharder is als het ware een filtersysteem dat de hardheid veroorzakende calcium- en magnesiumionen uit het water haalt door middel van een speciaal proces. Dit proces heet ionenwisseling. De ionenwisselaar verwijdert de calcium- en magnesiumionen uit het water door middel van speciale harsbolletjes die geladen zijn met natriumionen. De geladen harsbolletjes zorgen ervoor dat het calcium en magnesium uit het water worden gefilterd.

Voordelen van een traditionele waterontharder

Kalkvrij water zorgt ervoor dat je minder (tot geen) kalkaanslag hebt.  huishoudelijke apparaten gaan langer mee en werken efficiĆ«nter.

Daarnaast kun je uitgaan van een besparing tot wel 75% op schoonmaakmiddelen, shampoo, zeep en ontkalkingsmiddelen. Je kleding en textiel blijven ook langer goed en je hebt minder wasmiddel en wasverzachter nodig. Een groot voordeel is ook dat je geen kalkaanslag meer hebt op kranen, douchekoppen, sanitair en heb je geen last meer van glascorrosie of witte aanslag. Verder verzacht zacht water ook eczeem en psoriasis klachten en is het beter voor je huid en haar. Kortom, een waterontharder is het geld dubbel en dwars waard een investering die zich zelf terug verdient.

Waarom LBM Waterontharders

  • 15 jaar garantie op de Waterontharders
  • 30 jaar garantie op de hars
  • Snelle levering 
  • Lange levensduur van onze Waterontharders
  • Zelfmontage mogelijk
  • Vakkundige installatie
  • Advies op maat
  • Montage binnen 2 weken
Bekijk alle waterontharders
 
Button