Waterontharder installeren

Plaatsingsmogelijkheden waterontharder | LBM Waterontharders

Bij LBM Waterontharders kunt u ervoor kiezen om uw waterontharder door ons te laten installeren.

Onze waterontharders worden vakkundig geïnstalleerd, door onze ervaren monteurs. Zodra u een bestelling plaatst word u gebeld/gemaild door een monteur en word er een afspraak ingepland binnen 2 weken. Deze zal met u in overleg gaan voor een geschikte locatie voor de waterontharder.

Hoeveel ruimte u ook beschikbaar hebt. LBM Waterontharders kan een geschikte waterontharder leveren. Hierbij moet u denken aan een waterontharder met los zoutvat of met geïntegreerd zoutvat. Een waterontharder met ontsmettingsmodule of zonder dit ligt allemaal aan de locatie waar de waterontharder geïnstalleerd moet worden. Wij gaan altijd op zoek naar de meeste geschikte locatie zodat u makkelijk zout bij kan vullen of instellingen aan kan passen.

De waterontharder wordt altijd na de watermeter geïnstalleerd. dit kan in de meterkast, waterput, bijkeuken, garage of bijvoorbeeld trapkast zijn. Samen met u adviseren wij u over de mogelijkheden. Hierbij wordt rekening gehouden met de bereikbaarheid  van de waterontharder. 

De meterkast is de meest geschikte plaats om een waterontharder te installeren. De watermeter zit vaak in de meterkast en er kunnen gemakkelijk leidingen worden aangelegd van en naar de watermeter zonder extra leidingwerk. De meterkast is al een loze ruimte waardoor je geen andere ruimte hoeft op te offeren voor een waterontharder. Als er geen afvoer in de meterkast zit dan boren we vaak een gat door de vloer en sluiten wij de afvoerslang aan op de dichtstbijzijnde rioleringsbuis in de kruipruimte.

Het is ook mogelijk om een waterontharder te plaatsen in de kruipruimte of meterput. Alleen hierbij moet u wel rekening houden met vochtigheid in de kruipruimtes en is het moeilijk om zout bij te vullen. Ook is er vaak geen stroomvoorziening aanwezig. Mocht je geen andere plaats hebben, dan kunnen we altijd een passende oplossing realiseren, neem dan even contact met ons op voor overleg.

Stappenplan om een waterontharder te installeren.

 1. Als eerste bepaalt u of u de waterontharder installatie aan ons overlaat of dat u dit zelf doet.
 2. Kies de ruimte in je woning waar je de waterontharder geïnstalleerd wil hebben.
 3. Maak globaal een inschatting van de afstand van de watermeter tot aan de waterontharder. Is dit langer dan 2 meter dan is extra leidingwerk noodzakelijk laat dit ons even weten.
 4. Maak globaal een inschatting van de ontharder tot de dichtstbijzijnde afvoer. Is dit langer dan 6 meter dan is extra  afvoerslang noodzakelijk. Laat dit ons even weten.
 5. Is er een stopcontact aanwezig, zo niet kunnen wij deze in overleg voor u aanleggen. 
 6. Bestel de waterontharder en geniet van heerlijk zacht en zuiver water.


Mocht u nog vragen hebben over de installatie van de waterontharder is het ook mogelijk mits het in de regio is om een afspraak te maken voor een bezichtiging.Waarom LBM Waterontharders

 • 15 jaar garantie op de Waterontharders
 • 30 jaar garantie op de hars
 • Snelle levering 
 • Lange levensduur van onze Waterontharders
 • Zelfmontage mogelijk
 • Vakkundige installatie
 • Advies op maat
 • Montage binnen 2 weken
Bekijk alle waterontharders
 
Button