Plaatsingsmogelijkheden waterontharder

Plaatsingsmogelijkheden waterontharder | LBM Waterontharders

Bij LBM Waterontharders kunt u ervoor kiezen om uw waterontharder door ons te laten plaatsen.

Onze waterontharders worden vakkundig geïnstalleerd, zodra u een bestelling plaatst word u gebeld door een monteur en word er een afspraak ingepland binnen 2 weken.

Hoeveel ruimte u ook beschikbaar hebt. LBM Waterontharder kan een geschikte waterontharder leveren. Wij gaan altijd op zoek naar de meeste geschikte locatie zodat u makkelijk zout bij kan vullen of instellingen aan kan passen.

De waterontharder wordt altijd na de watermeter geplaatst. dit kan in de meterkast, waterput, bijkeuken, garage of bijvoorbeeld trapkast zijn. Samen met u adviseren wij u over de mogelijkheden. Hierbij wordt rekening gehouden met de bereikbaarheid  van de waterontharder.

De meterkast is de meest geschikte plaats om een waterontharder te monteren. De watermeter zit vaak in de meterkast en er kunnen gemakkelijk leidingen worden aangelegd van en naar de watermeter zonder extra leidingwerk. De meterkast is al een loze ruimte waardoor je geen andere ruimte hoeft op te offeren voor een waterontharder. Als er geen afvoer in de meterkast zit dan boren we vaak een gat door de vloer en sluiten wij de afvoerslang aan op de dichtstbijzijnde rioleringsbuis in de kruipruimte.

Het is ook mogelijk om een waterontharder te plaatsen in de kruipruimte of meterput. Alleen hierbij moet u wel rekening houden met vochtigheid in de kruipruimtes en is het moeilijk om zout bij te vullen. Ook is er vaak geen stroomvoorziening aanwezig. Mocht je geen andere plaats hebben, dan kunnen we altijd een passende oplossing realiseren, neem dan even contact met ons op voor overleg.

 1. Als eerste bepaal of je zelf wilt monteren of dat je dit aan ons overlaat.
 2. Kies de ruimte in je woning waar je de waterontharder wil gaan plaatsen.
 3. Maak globaal een inschatting van de afstand van de watermeter tot aan de waterontharder. Is dit langer dan 2 meter dan is extra leidingwerk noodzakelijk laat dit ons even weten.
 4. Maak globaal een inschatting van de ontharder tot de dichtstbijzijnde afvoer. Is dit langer dan 6 meter dan is extra  afvoerslang noodzakelijk. Laat dit ons even weten.
 5. Is er een stopcontact aanwezig? 
 6. Bestel de waterontharder en geniet van heerlijk zacht en zuiver water.

Waarom LBM Waterontharders

 • 15 jaar garantie op de Waterontharders
 • 30 jaar garantie op de hars
 • Snelle levering 
 • Lange levensduur van onze Waterontharders
 • Zelfmontage mogelijk
 • Vakkundige installatie
 • Advies op maat
 • Montage binnen 2 weken
Bekijk alle waterontharders
 
Button