De prijs van onze waterontharder 

De prijs van onze waterontharders ontvangt u in een persoonlijke offerte deze kunt u aanvragen doormiddel van de link op onze website. Deze ontvangt u dan binnen 24uur. Hoe word de prijs van een waterontharder bepaalt. De meest gebruikte manier om water te ontharden is via ionenuitwisseling. Deze manier van ontharden werkt doormiddel van een harscilinder die vol zit met miljoenenkunstmatige gefabriceerde harsbolletjes van enkele millimeter groot. Het hars is ''positief geladen'' zo word dat genoemd. Als er vervolgens hard water langs het hars stroomt hechten de kalkdeeltjes zich aan deze harsbolletjes. Op deze manier wordt kalk uit het water verwijderd en blijft er zacht water over. Daarom spreken we van ''ionenwisselaar'' het hars hoeft niet te worden vervangen of bijgevuld. Dit blijft gedurende de levensduur van de ontharder werkzaam. Dit is de meest efficiënte manier om kalk uit het water te verwijderen. Er zijn ook waterontharder magneten op de markt die claimen doormiddel van een magnetisch veld de samenstelling van het water te kunnen veranderen waardoor kalk verleden tijd is. Echter is dit wetenschappelijk aangetoond dat een magnetische waterontharder gewoon weg niet kan werken voor een gehele woning. De prijs van een waterontharder magneet varieert zo tussen de €20,- tot €179,- waarbij een waterontharder met ionenuitwisseling varieert van €1000,- tot €2500,-. De werking en kwaliteit zorgt voor het prijsverschil tussen de waterontharders met ionenuitwisseling of de waterontharder magneten. Dan is er ook nog het verschil in functies wat de prijs van een waterontharder zal bepalen. Onze waterontharders zijn samengesteld uit kwaliteitsonderdelen waardoor wij ook een lange garantietijd kunnen garanderen.

Prijs verschil waterontharders

Het prijs verschil in onze waterontharders zit hem in de functies. Zo beschikken de luxere modellen over een ontsmettingsmodule, kleurendisplay, vakantiemodus etc. Onze budget modellen beschikken niet over deze functies waardoor de waterontharder prijs natuurlijk minder zal zijn. Wanneer kiest u voor een budget model en wanneer voor onze Luxere modellen. Een ontsmettingsmodule maakt door middel van elektrolyse chloor aan uit regeneratiezout. Hier word vervolgens de harscillinder mee gespoeld waardoor die ook ontsmet word en iedere vorm van bacterie groei uitgesloten is. een ontsmettingsmodule is bijvoorbeeld aan te raden wanneer u de waterontharder in de meterkast zou willen, aangezien de temperatuur hier op kan lopen en bacteriegroei een grote kans maakt. Een vakantiemodus is weer erg geschikt als u veel van huis bent. Een vakantiemodus zorgt er namelijk voor dat de waterontharder een vast spoelritme heeft waardoor er geen stilstaand water kan ontstaan in de waterontharder, wat helpt voorkomen op legionella. U zult begrijpen dat al deze functies invloed hebben op de prijs van de waterontharder. Zegt u van al deze functies zijn bij mij overbodig dan kunt u voor de budget modellen kiezen, dit scheelt een stuk in de aanschaf prijs van de waterontharder.
Werking waterontharder | LBM Waterontharders

Voordelen van een waterontharder

Veel mensen nemen de nadelen van hard water voor lief. Aangekoekte leidingen waardoor u rendementsverlies ondervind, hierdoor gaat u cv ketel aanzienlijk meer verbruiken. Warmtespiralen van bijvoorbeeld een wasmachine die helemaal verkalkt zijn, dit zijn problemen waarvan u enorme hinder kan ondervinden. Met een waterontharder van LBM Waterontharders profiteert u gelijk van de voordelen van zacht water.

 Geen last meer van kalkaanslag

 Langere levensduur van uw huishoudelijke apparaten, Dure schade aan leidingen en apparaten voorkomen. Cv ketels werken zonder kalkaanzet efficiënter, waardoor u flink op onderhoud en energiekosten kunt besparen. 

 Besparing op de energierekening, Al uw huishoudelijke apparaten werken efficiënter zonder kalkaanzet.

 U zult minder vaak hoeven te poetsen omdat alles langer glanzend schoon blijft. Geen dure vaat was tabletten meer nodig minder milieu belastend en ook nog eens goedkoper

 Weldaad voor huid en haar, aangezien zacht water nagenoeg geen kalk bevat zult u ook geen last meer hebben van droog en dof haar of een droge (eczeem) huid.


Werking waterontharder | LBM Waterontharders


Waarom LBM Waterontharders

  • 15 jaar garantie op de Waterontharders
  • 30 jaar garantie op de hars
  • Snelle levering 
  • Lange levensduur van onze Waterontharders
  • Zelfmontage mogelijk
  • Vakkundige installatie
  • Advies op maat
  • Montage binnen 2 weken
Bekijk alle waterontharders
 
Button