Hoe werkt een waterontharder

De meest gebruikte manier om water te ontharden is via ionenuitwisseling. Deze manier van ontharden werkt doormiddel van een harscilinder die vol zit met miljoenenkunstmatige gefabriceerde harsbolletjes van enkele millimeter groot. Het hars is ''positief geladen'' zo word dat genoemd. Als er vervolgens hard water langs het hars stroomt hechten de kalkdeeltjes zich aan deze harsbolletjes. Op deze manier wordt kalk uit het water verwijderd en blijft er zacht water over. Daarom spreken we van ''ionenwisselaar'' het hars hoeft niet te worden vervangen of bijgevuld. Dit blijft gedurende de levensduur van de ontharder werkzaam.

Regeneratie waterontharder

Bij elke waterontharder word gebruik gemaakt van een pekelreservoir met daarin zout. In het pekelreservoir staat een laagje water dat een aantal dagen in contact is geweest met de onderste zouttabletten. Deze verzadigde zoutoplossing wordt langzaam door de harscilinder gespoeld. Het pekelwater word vervolgens tezamen met de opgeslagen kalk naar het riool geloosd. Dit is wat we noemen een regeneratie, na deze regeneratie zijn de harsbolletjes weer ''negatief geladen'' waarna het proces weer van voren af aan kan beginnen. Als laatste stap ven de regeneratie wordt de harscillinder nog eens nagespoeld met schoon water. Er blijft dus nooit zout achter in de harscilinder waardoor je drinkwater nooit zout zult proeven. Hoe vaak een waterontharder moet spoelen hangt af van de capaciteit aan hars en de hoeveelheid kalk in het water. Een kwalitatief goede waterontharder zoals die van ons weet exact wanneer het hars vol is en het regenereren kan beginnen.


Werking waterontharder | LBM Waterontharders

Voordelen van een waterontharder

Veel mensen nemen de nadelen van hard water voor lief. Aangekoekte leidingen waardoor u rendementsverlies ondervind, hierdoor gaat u cv ketel aanzienlijk meer verbruiken. Warmtespiralen van bijvoorbeeld een wasmachine die helemaal verkalkt zijn, dit zijn problemen waarvan u enorme hinder kan ondervinden. Met een waterontharder van LBM Waterontharders profiteert u gelijk van de voordelen van zacht water.

 Geen last meer van kalkaanslag

 Langere levensduur van uw huishoudelijke apparaten, Dure schade aan leidingen en apparaten voorkomen. Cv ketels werken zonder kalkaanzet efficiĆ«nter, waardoor u flink op onderhoud en energiekosten kunt besparen. 

Koffie en thee smaken beter

 Besparing op de energierekening, Al uw huishoudelijke apparaten werken efficiĆ«nter zonder kalkaanzet.

 U zult minder vaak hoeven te poetsen omdat alles langer glanzend schoon blijft. Geen dure vaat was tabletten meer nodig minder milieu belastend en ook nog eens goedkoper

 Weldaad voor huid en haar, aangezien zacht water nagenoeg geen kalk bevat zult u ook geen last meer hebben van droog en dof haar of een droge (eczeem) huid.


Werking waterontharder | LBM Waterontharders


Waarom LBM Waterontharders

  • 15 jaar garantie op de Waterontharders
  • 30 jaar garantie op de hars
  • Snelle levering 
  • Lange levensduur van onze Waterontharders
  • Zelfmontage mogelijk
  • Vakkundige installatie
  • Advies op maat
  • Montage binnen 2 weken
Bekijk alle waterontharders
 
Button