Welke waterontharder past bij mij?

Een goede waterontharder is afgestemd op het waterverbruik en de binnenkomende hardheid. Toch als u kiest voor een beetje overcapaciteit dan hoeft u minder vaak zout bij te vullen. En zoals bijvoorbeeld in de zomer maanden wanneer je meer water verbruikt kan dit van toepassing zijn.


Formaat waterontharder | LBM Waterontharders

Waterverbruik

Gemiddeld verbruikt één persoon 120liter leidingwater per dag. Stel je hebt een 4 persoons huishouden dan verbruik je 480liter  per dag oftewel 0.5m3 per dag. De hars inhoud van uw waterontharder moet dus groot genoeg zijn om deze 500liter te kunnen ontharden. Als je een te kleine waterontharder hebt dan raakt het hars te snel verzadigd en kan dan geen kalk meer opnemen. Op dit moment heb je dus hard water, terwijl de dag nog niet voorbij is. Als je harscilinder verzadigd is dan moet er geregenereerd worden met als gevolg dat je ook meer zout gaat verbruiken. Daarom zijn wij voorstander van iets over capaciteit, met als voordelen altijd zacht water en minder vaak zout bijvullen.

Welk Regeneratiezout is het Beste?

Zout is een onmisbaar onderdeel van een waterontharder. Het zout wordt opgelost in een klein laagje water in het pekelreservoir. Dit verzadigde water wordt gebruikt om de harscilinder te spoelen zodat het opgeslagen kalk wordt verwijdert. Maar welke zijn nu het beste?

Formaat waterontharder | LBM Waterontharders

Zouttabletten

Het beste is om samengeperste tabletten te gebruiken, die onder hoge druk zijn geperst. Het is belangrijk dat je zouttabletten koopt van goede kwaliteit. Hoe herken je nu goede zouttabletten, de goedkopere zouttabletten herken je doordat ze sneller uiteen vallen. Je kunt dit testen door ze te proberen kapot te drukken, bij goede zouttabletten is dit bijna onmogelijk.


Zoutkristallen

Zout wat niet is samengeperst in blokken of tabletten. Het is niet aan te raden om dit te kopen omdat je niet weet wat voor zout het is. Het kan bijvoorbeeld strooizout zijn. Ook kunnen er zandkorrels in zitten waardoor de zuigers en de cilinder in de waterontharder vast kan lopen. Goed zout is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat uw waterontharder geen ernstige schade kan oplopen.


Zoutblokken

Een andere veelgebruikte vorm van zout zijn zoutblokken en weegt 4kg per blok. Dit blok kan rechtstreeks in de waterontharder worden gezet. Dit is handig omdat 4kg gemakkelijk te tillen is. Alleen is de prijs van blokken zout tot wel 5x hoger als die van zouttabletten. Het is dus naast een stukje gemak ook een verdien model. Een veel voorkomende klacht is dat de blokken zout uitzetten en vast komen te zitten in de waterontharder. Bij bijvoorbeeld zouttabletten kun je de hoeveelheid wat nodig is om bij te vullen makkelijker afwegen. Daarom gaat onze voorkeur uit naar zouttabletten.


Waarom LBM Waterontharders

  • 15 jaar garantie op de Waterontharders
  • 30 jaar garantie op de hars
  • Snelle levering 
  • Lange levensduur van onze Waterontharders
  • Zelfmontage mogelijk
  • Vakkundige installatie
  • Advies op maat
  • Montage binnen 2 weken
Bekijk alle waterontharders
 
Button